Yleistä
 
Meille LH Liftissä on tärkeää suojata verkkopalveluidemme käyttäjien ja asiakkaidemme yksityisyys. Käsittelemme kaikkia henkilötietojasi lainsäädännön vaatimalla tavalla, ja keräämme vain käyttötarkoituksen kannalta tarpeellisia tietoja. Tästä tietosuojaselosteesta voit lukea lisää siitä, mitä tietoja keräämme ja kuinka niitä käsittelemme.
 
Kuka valvoo henkilötietojasi?
 
Käsiteltävien henkilötietojen rekisterinpitäjänä toimii:
 
LH Lift Oy (Y-tunnus: 0545598-7)
Haapasuontie 266
41370 KUUSA
 
Tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä voit kysyä lisää sähköpostilla:
 
Mitä tietoja minusta voidaan kerätä?
 
LH Lift valmistaa helppokäyttöisiä ja käytännöllisiä kolmipiste- ja vetolaitteita, joita myymme tehdas- ja jälleenmyyntiasiakkaille ympäri maailmaa. Henkilötietojesi avulla pystymme parantamaan asiakaskokemustasi, kehittämään toimintaamme ja tarjoamaan sinulle hyödyllistä sisältöä.
 
Keräämme henkilötietoja suoraan sinulta, kun käytät verkkopalveluitamme tai ostat tuotteitamme jonkin myyntikanavamme kautta. Esimerkiksi ostotapahtuman yhteydessä yhteystietosi ovat tarpeen, jotta voimme toimittaa tuotteet oikeaan osoitteeseen.
Lisäksi keräämme asiakkuuteen liittyviä tarpeellisia tietoja esimerkiksi sopimuksista, tilauksista, toimituksista, hinnoista ja asiakaspalautteista. Hyödynnämme myös tietoa eri palveluidemme ja kanaviemme käytöstä.
 
Keräämiämme tietoja ovat mm:
  • nimi- ja yhteystiedot
  • yritys tai organisaatio ja sen yhteystiedot
  • asema tai ammatti
  • maksu- ja laskutustiedot
  • markkinoinnin lupa- ja kieltotiedot
  • ostoshistoriatiedot, kuten tilatut tuotteet hintatietoineen
  • toimitustiedot, kuten valittu toimitustapa ja toimitusosoite
  • verkkokaupan käyttö- ja selaustiedot
  • kohdennettuun sisältöön käytetyt tiedot ja tunnisteet
  • tiedot käyttäjän laitteistosta ja ohjelmistosta sekä IP-osoite

Mihin henkilötietojani käytetään?

Keräämme vain käyttötarkoituksen kannalta tarpeellisia henkilötietoja. Tietojasi käytämme:

  • asiakkuuden ylläpitämiseen
  • tilausten toimitukseen ja käsittelyyn
  • LH Liftin toiminnan ja palveluiden kehittämiseen
  • asiakaskokemuksen parantamiseen
  • analytiikkaan ja tilastollisiin tarkoituksiin
  • sisällön ja markkinoinnin kohdentamiseen
  • väärinkäytösten estämiseen

Tietojen käsittely perustuu asiakkaan ja LH Liftin väliseen asiakassuhteeseen, sopimukseen, sivuston käyttöön, asiakkaan antamaan suostumukseen tai lainsäädännön velvoitteisiin.

Voimme siirtää joitakin välttämättömiä tietoja kolmansille osapuolille palvelujen ja toimitusten takaamiseksi sekä markkinointia varten. Tarvittaessa luovutamme tietoja myös viranomaisille.

Miten ja kuinka kauan tietojani säilytetään?

Noudatamme henkilötietojen käsittelyssä ja teknisissä ratkaisuissa hyviä tietosuojakäytäntöjä. Käytännöissä on huomioitu 25.5.2018 voimaan tulleen EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimukset.

Säilytämme henkilötietojasi tässä tietosuojaselosteessa mainittuihin käyttötarkoituksiin. Tietoja säilytetään asiakassuhteen ajan sekä sen päättymisen jälkeen siihen asti, kun säilyttämiseen on esimerkiksi kirjanpitolainsäädännöstä johtuva laillinen peruste.

Mikäli aktiivista asiakkuutta, sisältötilausta tai oikeudellisia perusteita ei ole, tiedot poistetaan kohtuullisen ajan kuluessa. Asiakkaan pyynnöstä tiedot voidaan poistaa LH Liftin järjestelmistä. Poistamisen jälkeen asiakastietoja ja -tilejä ei pystytä enää palauttamaan.

Miten tietoni suojataan?

Huolehdimme henkilötietojesi tietoturvasta. Kaikkea pääsyä henkilötietoon valvotaan ja tiedot on suojattu muun muassa hävittämiseltä, muuttamiselta ja kaikelta laittomalta käsittelyltä. Salaamme henkilötiedot myös käyttämissämme järjestelmissä ja tietoliikenteessä.

Millaisia oikeuksia minulla on?

Sinulla on aina valta päättää henkilötietojesi käsittelystä. Voit käyttää oikeuksiasi ottamalla meihin yhteyttä käyttäen tämän tietosuojakäytännön alussa ilmoitettuja yhteystietoja.

Asiakkaana sinulla on oikeus:

  • saada pääsy henkilötietoihisi, mukaan lukien oikeus saada jäljennös sinua koskevista henkilötiedoista
  • pyytää itseäsi koskevien henkilötietojen oikaisemista tai postamista
  • pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista, vastustaa tietojen käsittelyä ja saada tiedot siirrettyä järjestelmästä toiseen tietyissä tietosuojalainsäädännön tilanteissa.

Jos henkilötietojen käsittely perustuu erilliseen suostumukseen, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Voit myös itse päättää sinulle kohdistetusta markkinoinnista, lisäarvopalveluista ja markkinointiviestien vastaanottamisesta.

Voit saada LH Liftin järjestelmiin tallennetut tietosi tai pyytää niihin muutoksia sähköpostilla: eero.viikki@lhlift.com

Jos huomaat, että käsittelyssä on puutteita tai se on lainvastastaista, sinulla on oikeus tehdä asiasta valitus tietosuojaviranomaiselle.

Huom! Joissain tapauksissa kaikkea tietoa ei voida poistaa ja lainsäädäntö voi vaatia säilyttämään osan asiakkaaseen liittyvästä tiedosta.

Mitä ovat evästeet? Mihin niitä käytetään?

Eväste (cookie) on pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa tunnisteeksi kävijän päätelaitteelle tiettyä verkkosivustoa käytettäessä. Evästeillä on määritetty voimassaoloaika, jonka jälkeen ne poistuvat selaimestasi.

Verkkosivustollamme käytössä olevien evästeiden avulla helpotamme sivuston käyttöä ja tarjoamme sinulle hyödyllistä sisältöä. Lisäksi pystymme parantamaan sivuston käyttökokemusta keräämällä analytiikkaa palveluidemme käytöstä ja kävijöistä. Sivustomme luo evästeitä ja tunnisteita myös mainontaa varten.

Sivuston käyttöön liittyvässä analytiikassa ja mainonnan kohdentamisessa hyödynnämme Google Adsin työkaluja. Jotkut kolmannen osapuolen toimittajat voivat hyödyntää evästeitä ja tunnisteita, jotta käyttäjä näkee tiettyjä mainoksia vieraillessaan eri sivustoilla.

Kolmantena osapuolena toimivat mainostajat saattavat myös mitata mainosten tehoa. Tätä varten voidaan käyttää jäljitettä (yhden pikselin kokoinen GIF-tiedosto), joka on sijoitettu verkkosivustolle nimettömien käyttötietojen keräämiseksi. Verkossa suoritettuja toimintoja ei siis voida liittää tiettyyn henkilöön, mutta nimetön tieto auttaa mainostajia suunnittelemaan käyttäjille personoituja mainoksia.

Voit kieltää evästeiden käytön selaimesi asetuksista. Huomaathan kuitenkin, että kaikki LH Liftin verkkosivuston ominaisuudet tai palvelut eivät toimi kunnolla ilman evästeitä. Markkinoinnin kohdentamiseen käytetyistä tunnisteista voit kieltäytyä myös ottamalla käyttöön selaimen Do Not Track -toiminnon ja asettamalla selain hylkäämään kolmannen osapuolen evästeet.

Lisätietoja evästeistä ja verkkopalveluiden käytöstä löytyy Viestintäviraston sivuilta.

Voidaanko tätä tietosuojaselostetta muuttaa?

Palveluiden kehityksen ja mahdollisten lainsäädännön muutosten johdosta pidätämme oikeuden muuttaa tietosuojaselostettamme. Merkittävistä muutoksista tietosuojaselosteeseen ilmoitetaan asiakkaille ehtojen päivityksen yhteydessä.

Mihin voin ottaa yhteyttä?

Mikäli sinulla on henkilötietoihin, tietojen käsittelyyn ja tietosuojaselosteeseen liittyviä kysymyksiä, voit ottaa meihin yhteyttä

sähköpostilla: ari-pekka.hamalainen@lhlift.com.